Klik hier voor de funpage
Log in met je unieke code
Algemene voorwaarden     Privacy
BUMA Harpengala

6 maart 2009

Laatst vond het BUMA Harpengala plaats. Tijdens dit bijzondere gala worden Zilveren en Gouden Harpen uitgereikt aan Nederlandse artiesten. De avond werd opgeluisterd door diverse artiesten begeleid door het Metropole Orkest. De Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

De Zilveren Harp heb ik zelf nooit gewonnen, helaas, want het is een prachtige aanmoedigingsprijs! Maar in 1998 won ik zelf wel een Gouden Harp, iets dat ik nog steeds als een hele grote eer zie! Het is een zeer prestieuze prijs! Elk jaar is het weer een bijzonder Gala, maar dit jaar voor mij weer net nog iets meer bijzonder dan andere jaren. Ik had namelijk de eer om zelf een Gouden Harp te mogen uitreiken en nog wel aan een groot talent! Jan Smit!

Jan’s carrière begon in 1997. In de afgelopen jaren is hij buitengewoon gegroeid. Jan heeft ‘Jantje’ voorgoed achter zich gelaten en heeft een heel nieuw geluid aan de zogeheten ‘Palingsound’ gegeven. Hij heeft een nieuwe kleur en elan aan de muziek uit Volendam gegeven en daarmee deze muziek voor een nog grotere doelgroep bereikbaar gemaakt. In mijn ogen heeft Jan niet alleen een mooie carrière om op terug te kijken, maar ook nog een hele carrière voor zich liggen. Ik ben ervan overtuigd dat de mooiste en beste jaren voor Jan nog gaan komen. Daar verheug ik me nu al op!

Nog een week en dan is het zover! Wit Licht in Antwerpen! De komende week gaat er gebouwd worden en ook ik reis dan al naar Antwerpen af. Ik wil betrokken blijven bij ieder aspect van de show en dat kan alleen als ik overal bovenop zit! Het podium en zeker de catwalk, is speciaal ontworpen voor het Sportpaleis. In het Gelredome kwam hij mooi uit, maar in Antwerpen zul je zien dat ik nog dichter bij het publiek zit, want dan komt die ‘slinger’ natuurlijk tot ongeveer halverwege de zaal! Heerlijk vind ik dat, zo dichtbij mijn fans en het publiek! Deze week ga ik ook de vliegact oefenen, want die wil ik natuurlijk ook heel graag in Antwerpen doen. De fans vonden het een hoogtepunt tijdens de concerten in Arnhem, maar ook ik heb het waanzinnig gevonden om de mensen gewoon bijna een hand te kunnen geven! Ik heb ontzettend genoten van Arnhem en beschouw het als een cadeau dat ik nu negen shows in Antwerpen mag geven!

Honderden mensen zijn inmiddels weer dag en nacht in de weer om het allemaal op tijd af te krijgen en ook bij mij begint het lekker te kriebelen nu! Ik heb er zin in! Overigens zijn er nog kaarten voor 28 maart te koop! Deze show hebben we net toegevoegd, dus er zullen nog voldoende plekken zijn. Het is niet alleen een zaterdag, dat vinden de meeste mensen fijn, ook is het de allerlaatste dag van de tour! Dat is altijd een beetje speciaal, want dan kan ik al mijn energie geven, ik hoef niets te bewaren voor de dag erna! De ervaring leert me dat we dan gigantisch knallen! Ik zou het leuk vinden ook jou daar dan te zien!

Groetjes,

Marco